Osteopathie

Osteopathie Krista Post D.O.-MROAndrew Taylor Still, de grondlegger van de osteopathie zei: “Daar, waar de weefsels goed beweeglijk zijn, krijgt ziekte geen kans.” Een osteopaat verstaat onder beweeglijkheid niet alleen de bewegingen van de gewrichten maar ook de onbewuste bewegingen die binnen in het lichaam gebeuren.


In het lichaam worden een drietal bewegingssystemen onderscheiden:

  • Het pariëtale systeem: oftewel, het bewegingsapparaat dat bestaat uit botten, spieren en gewrichten.
  • Het viscerale systeem: de inwendige organen met bloedvaten en lymfestelsel in keel-, borst- en buikholte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bewegingen die de organen maken onder invloed van de ademhaling. Het middenrif (de ademhalingsspier) beweegt tijdens elke ademhaling op en neer en zorgt voor een pompfunktie die de bloedsomloop stimuleert en de darmwerking verbetert.
  • Het cranio-sacrale systeem: dit bestaat uit de schedel, wervelkanaal, heiligbeen, zenuwstelsel met hersenvliezen en hersenvocht.


Deze drie systemen zijn met elkaar verbonden via bindweefsel, bloedvaten, lymfevaten en zenuwen. Daardoor funktioneert het lichaam als een eenheid waarbij er een continue wisselwerking is tussen alle systemen. Als het lichaam in evenwicht is heeft het een natuurlijk vermogen om zichzelf te reguleren en te genezen. Een goede beweeglijkheid is essentiëel om alle herstelprocessen in het lichaam optimaal te laten verlopen. Deze bewegingen binnenin het lichaam zijn heel subtiel en niet zichtbaar maar wel voelbaar voor een geoefend osteopaat.


Osteopathie is een veilige behandelmethode, gebaseerd op principes uit anatomie, fysiologie, neurologie en embryologie. Van daaruit wordt een interpretatie gemaakt van de onderlinge relaties en wordt een mogelijk verklaringsmodel voor uw klachten gegeven.Osteopathie Krista Post D.O.-MRO


Het Arsenaal

Kloosterstraat 15

6981 CC Doesburg

tel. 06 42902377

contact@osteopathie-kristapost.nl


AGB-code praktijk: 90(0)15704

AGB-code zorgverlener: 90037048

KvK: 09199615


Geregistreerd bij het Nederlands Register voor Osteopathie

(NRO) onder nr. 438, lid van de Nederlandse Vereniging

voor Osteopathie (NVO)
Foto: Bas Weetink Fotografie